Kalan Süre

Haberler

Akdeniz Bölgesi’nde yeni dönem Mersin Güzellik Fuarı ile başladı

Akdeniz Bölgesi’nin yeni normalleşme dönemindeki ilk fiziki fuarı olan Mersin Kozmetik, Güzellik ve Kişisel Bakım Ürünleri Fuarı, resmi açılış töreni ile ziyaretçilerine kapılarını açtı. Yerli ve yabancı 200’ü aşkın markanın katıldığı fuarda saç bakım ürünlerinden kozmetik ürünlerine, estetik bakım ürünlerinden kuaför bakım ürünlerine kadar binlerce ürün sergileniyor.
 
 
Akdeniz Bölgesi’nin en büyük güzellik fuarı olan Mersin Kozmetik, Güzellik ve Kişisel Bakım Ürünleri Fuarı, devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem ile kapılarını açtı. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından; T.C. Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği (MEPİAD), Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Mersin Berberler ve Kuaförler Odası (MERBEK), Mersin Güzellik Uzmanları Derneği (MERGUD) işbirliği ve KOSGEB desteğiyle organize edilen fuar 6 Ekim 2020 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Resmi açılışı CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’in yanı sıra AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülhamit İzol ve CNR Holding Fuarlar Genel Müdürü Alkan Usta’nın katılımı ile gerçekleştirilen fuar, yerli ve yabancı 200’ü aşkın firmaya ev sahipliği yapıyor.
 
200’ün üzerinde marka fuarda ürünlerini tanıtıyor
Açılış töreninde konuşan CNR Holding Fuarlar Genel Müdürü Alkan Usta, Akdeniz Bölgesi’nin en büyük güzellik fuarını devletimizin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem ile açtıklarını belirtti. 200’ün üzerinde yerli ve yabancı firmanın saç bakımından kozmetiğe, estetik bakımından kuaför bakımına kadar birbirinden özel ürünlerinin tanıtıldığı fuarın, bu yıl binlerce sektör profesyonelini ağırlayacağını ifade eden Alkan Usta, “10.000 metrekarelik alanda gerçekleştireceğimiz fuarımız katılımcı firmalara ve sektör profesyonellerine yeni iş fırsatları sunacak. Başta Mersin ve çevre iller olmak üzere; Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ni de yakından ilgilendiren fuarımız, 2 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunan Türk güzellik ve kozmetik sektörünün dünyaya açılan penceresi olacak” dedi.
 
 
“Fuarlar kent ekonomisine önemli katkı sunuyor”
Açılış töreninde konuşan AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, fuarlar gerçekten de Mersin kentinin ilerlemesi, gelişmesi ve ekonomik anlamda güçlenmesine önemli katkılar sunduğun belirtti. Bu nedenle özellikle CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ceyda Erem’e teşekkürlerini sunan Hacı Özkan, “Hükümet olarak ülkemizin güçlenmesi için her anlamda yoğun çalışma içerisindeyiz. Bu süre zarfında özellikle iş insanlarımız bize önemli destek veriyorlar. Onlara teşekkür ediyoruz. Her zaman ülkelerinin yanında oldular ve olmaya da devam ediyorlar. İnsanlarımızın kalbi güzel ve bu fuarımıza da güzellik katacaklarına inancımız tam. Fuarların her alanda büyük katma değer sağlayacağını biliyoruz” diye konuştu.
 
“Mersin’e yeni fuar merkezi yapıyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise konuşmasında CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’i kutlayarak, “Pandemi sürecinde tüm sektörler sıkıntı yaşıyor. Sadece Türkiye değil tüm dünya bunu yaşıyor. Umut ediyoruz bu süreç daha fazla uzamaz. Kimyamızı bozan bir hal aldı. Ama birlikte mücadele edeceğiz” dedi. Daha büyük yeni fuar merkezi için çalışma yürüttüklerini de ifade eden Vahap Seçer, “Daha fazla yerli ve yabancı katılımcı ve ziyaretçilerimizi ağırlayabileceğimiz, alt ve üst yapısıyla sadece kentimizin değil ülkemizin ve dünyanın saygı duyacağı bir fuar alanı yapacağız. Üzerinde çalışıyoruz. Burada bizim, ilçe belediyelerimizin, ticaret odaları ve meslek örgütlerimizin ve devletimizin desteği çok kıymetli” dedi.
 
 
“Mersinli kadınlarımızı fuarımıza bekliyoruz”
CNR gibi Türkiye’de bu işin artık tartışılmaz duayeni bir kuruluşun Mersin gibi dünyanın gözde coğrafyalarından biri olan kente olan ilgisinden memnun olduklarını kaydeden Vahap Şeker, “İnsanları kentimize çekebilmenin en önemli yollarından biri fuarlardır. Ancak rahat ulaşım bu konuda en önemli kriter. Havalimanı olarak Adana’yı kullanıyoruz. Ayrıca Çukurova Havalimanı ile ilgili çalışmalar da sürüyor.  Bu noktada yaşanan sorunların bir an önce giderilmesini bekliyoruz. Ülkemiz bunu hak ediyor. Güzel insanlarımız da öyle. Şimdi Güzellik fuarındayız. Mersin’imizin kadınlarını ve kardeşlerimizi fuarımıza bekliyoruz. Maske, mesafe ve hijyene riayet ederek, fuarımızı şenlendirmelerini istiyoruz” dedi. 
 
 
Güzellik sürecin en avantajlı sektörü
Açılışta konuşan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise; güzellik sektörünün pandemi sürecinde yaşadığı yoğun ilgiden söz ederek, “Güzellik pandemi dinlemiyor. Gördük ki; bu süreçte en çok satılan ürünler hep güzellik ürünleri. Bu zorlu sürecin en avantajlı sektörü oldular” dedi.  Abdullah Özyiğit ayrıca, CNR ile birlikte kentteki fuar sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını, ancak pandemi süreci nedeniyle bunu gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşadıklarını bildirdi. Abdullah Özyiğit, “Ama görüyoruz ki; bu süreçte cesur bir adım atılmış. Ceyda Hanımı kutluyorum. Bu ileri bakışlı olmak ile ilgili bir girişimdir. Fuarlar çok önemlidir ve devam edecektir” dedi.
 
 
 
Şehrin ekonomisine canlılık getirecek
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülhamit İzol ise konuşmasında Pandemi nedeniyle birçok fuarı gerçekleştiremediklerini söyleyerek, “Biz yine de bu süreçte çalışmalarımıza devam ettik. Aralarında 3 kentin belediye başkanı ve bakanlarının da yer aldığı 200 kişilik Iraklı heyeti kentimizde ağırladık. Güzel görüşmeler yaptık. Bugün güzellik fuarındayız. Pandemi sürecinde olumlu düşünüp, fuar yapmak gerçekten çok önemli. Şehrimizin ekonomine katkı sağlayacağını biliyoruz. Fuarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
Fuarlara katılımda HES kodu zorunluluğu
Her yıl yılda gerçekleştirdiği 40’ın üzerinde fuar ile sektöre yön veren CNR Holding, yeni normalleşme döneminde fuarlarda katılımcı ve ziyaretçilerin sağlığını güvence altına alarak, olası risklerin bertaraf edilmesi için devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem aldı. Buna göre; fuara giriş ve çıkış noktaları yeniden düzenlendi. Fuar girişlerinde vücut ısısı kontrolü yapılırken, havalandırma sistemlerinde harici hava kullanılarak içerideki hava sürekli temiz tutuluyor. Aynı anda fuar alanında bulunan kişi sayısı sınırlandırılırken; fuara girişlerde katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması yapılıyor.